flag georgia

Recept voor Georgische Khinkali Dumplings

Georgische Khinkali dumplings

Khinkali is misschien wel het meest beroemde eten uit Georgië. Wij hebben Georgië een paar jaar geleden bezocht en werden verrast door de natuur, cultuur en het lekkere eten. Georgië bleek een land vol vriendelijke mensen, prachtige landschappen en super goed eten en bijzondere wijn.

Khinkali is voornamelijk een populair gerecht om te bestellen in een restaurant als je met een grote groep bent in Georgië. We hebben veel groepen vrienden een grote portie Khinkali zien bestellen voor de tafel. Ik vind het wel grappig dat Khinkali zo gekoppeld is aan een sociale gelegenheid, omdat het echt niet charmant te eten is. Het is een beetje zoals taco's en burgers, goedkoop, heel lekker en je accepteert gewoon dat het er niet uitziet om te eten.

Wij moesten best even zoeken om te ondekken hoe je Khinkali eigeijk eet. De beste tip die ik je kan geven is het niet met mes en vork twe willen eten. Het geeft veel meer zooi en de Georgen zullen om je lachen. Het is een fingerfood, dus eet het met je handen!

Uit de vorm van Khinkali kan je eigeijk al aflezen hoe je het zou moeten eten. Je pakt de dumpling op aan de deegstam, je neemt een kleine hap en zuigt de boulion uit de dumpling, voor je de vulling eet. De deegstam is niet heel lekker om te eten, dus die leg je weg. (Er zijn zelfs geruchten dat je de stam aan de rand van je bord plaats, zodat je niet de tel kwijt raak van hoeveel dumplings je hebt gegeten).

Georgische Khinkali Dumplings

 • Bereidingstijd: 40 min bereiden, 10 min koken.

Khinkali wordt gezien als één van de nationale gerechten van Georgië. De dumplings zijn vullend en vol van smaak. Je kan veel soorten variaties maken, zoals Khinkali dumplings met vlees, kaas, paddenstoelen of groenten. En vergeet niet, khinkali is een finger food, dus gebruik je handen!

Ingrediënten Georgische Khinkali

Ingrediënten

  Voor het deeg:

 • 260 gr bloem
 • 120 ml water
 • 1 ei
 • 1,5 tl zout

  Voor de vulling:

 • 150 gr half om half gehakt
 • 180 ml water
 • 2 kleine uien
 • 15 gr boter
 • 0,25 tl zwarte peper
 • 0,25 tl gedroogde tijm
 • 0,5 tl korianderzaad
 • 0,5 tl komijn
 • 1 tl zout
 • 1 teen knoflook

Hoe maak je Georgische Khinkali dumplings?

Zo maak je het deeg:

 1. Mix de bloem en zout.
 2. Voeg het ei en water toe en mix tot een egaal deeg.
 3. Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg tot het elastisch is.
 4. Laat het deeg nu rusten in een ingevette schaal todat jij de vulling hebt gemaakt.

Zo maak je de vulling:

 1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en maal de kruiden fijn. (Ik gebruik hier meestal eeen foodprocessor om de groente te snijden en vervolgende de groente en kruiden te mixen.)
 2. Mix alle ingrediënten.

Zo maak je de Khinkali dumplings af:

 1. Verdeel het deeg in vier stukken. Pak een stuk deeg en rol uit. Gebruik een glas, bakje of ring om een circle van circa 6 cm uit te snijden.
 2. Rol vervolgens elke deegcirkel uit tot een groter rondje van circa 10 cm.
 3. Pak de deegcirkel op en plaats een eetlepel vulling in het midden van de deegcirkel. Vouw vervolgens het deeg vanaf een zijkant om totdat je helemaal rond bent. Draai de bovenkant om de dumpling af te sluiten.
 4. Georgische Khinkali dumplings vouwen
 5. Herhaal dit voor alle dumplings.
 6. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Laat de dumplings voorzichtig in het water vallen en laat ze voor ongeveer 10 minuten koken. (Zorg dat je niet te veel dumplings in een keer kookt, zodat ze niet aan elkaar vast komen te zitten.)
 7. Zodra de dumplings beginnen te drijven zijn ze klaar. Serveer de Khinkali dumplings met wat zwarte peper.
Georgische Khinkali

Welkom bij Hops & Herbs!

Hier deel ik mijn liefde voor reizen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is een collectie van inspirerende verhalen, ideeën en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.