flag netherlands

Restaurant tip: Radio Royaal in Eindhoven

Radio Royaal

In het voormalige energiehuis van Philips vind je het restaurant Radio Royaal. Radio Royaal heeft een niet al te veel opgepoetst industrieel karakter. Het gezellige restaurant heeft een speelse inrichting: lichtkunst, simpele tafels en in het midden van het restaurant vind je zelfs een grote schommel. Ook staan de imposante motoren en pompen van het energiehuis gewoon nog in het restaurant.

Strijp-S

Je vindt Radio Royaal in de hippe wijk Strijp-S. Begin 20ste eeuw werden de eerste Philips fabrieken in Strijp-S gebouwd. In de opvolgende jaren werden daar snel meer panden bijgebouwd. Waaronder het klokgebouw, een ketelhuis en energiehuis. Strijp-S kreeg er tijdens de oorlog zelfs nog een gebouw bij: het Veemgebouw.

Tegenwoordig zijn de panden niet meer door Philips in gebruik, maar vind je er veel leuke horeca en creatieve ondernemingen. Zo zijn er twee brouwerijen in Strijp-S gevestigd: Rabauw en brouwerij het Veem. OOk zitten er veel leuke restaurants zoals Het Ketelhuis (onderstaande foto) en Radio Royaal.

Strijp-S Eindhoven

Eten bij Radio Royaal

Radio Royaal heeft een Frans-Duitse menukaart. Het eten is daardoor net een beetje anders dan anders. Je hebt keuze uit 5-6 verschillende gerechten en het restaurant biedt een 3 gangen keuzemenu voor €39 (of een los voorgerecht €12, hoofdgerecht €23,50, nagerecht voor €9,50). Bekijk hier de menukaart van Radio Royaal.

Radio Royaal
Radio Royaal

Hoe kom je er?

Je vindt Radio Royaal in de wijk Strijp-S. Strijp-S ligt op 10 minuten fietsen of 25 minuten lopen van Eindhoven Centraal. Strijp-S is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan uitstappen bij het treinstation Strijp-S of de bushalte Strijp-S. Kom je liever met de auto? Dan zitten er meerdere parkeergarages in de buurt.

Welkom bij Hops & Herbs!

Hier deel ik mijn liefde voor reizen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is een collectie van inspirerende verhalen, ideeën en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.