vlag Belgie

3x Antwerpen voor bierliefhebbers

Antwerpen

"Bier drinken, rondwandelen en lekker eten", antwoordde ik vaak als ik gevraagd werd naar onze plannen voor een weekendje Antwerpen. Antwerpen is de perfecte stad voor een kort weekendje weg: je bent er zo, maar je bent wel echt even in het buitenland. Antwerpen heeft een grote winkelstraat, prachtig centraal station, de beroemde vogeltjesmarkt en vooral ontelbaar veel gezellige restaurants en cafés.

Antwerpen is een fijne bestemming voor bierliefhebbers, met ruime keuze uit typsiche bruine cafés en meerdere brouwerijen. Je leest hier over mijn favoriete plekjes in Antwerpen om bier te drinken!

1. De Koninck Brouwerij

Het bekendste bier van De Koninck is het Bolleke bier, een amberkleurig biertje met lichte karamelsmaak. Het biertje dankt zijn naam aan het bijbehorende bolvormige glas. In bijna elk restaurant, bar of café wordt dit biertje geschonken, je kan gerust zeggen dat het Bolleke een icoon is in Antwerpen. Andere bekende biertjes van De Koninck zijn: Triple d'Anvers (triple), Wild Jo (blond) en Lost in Spice (blond).

Antwerpen

De Koninck is de oudste brouwerij van Antwerpen. De brouwerij werd in 1833 opgericht en heeft daarna meerdere eigenaren gehad, totdat het in 2010 werd overgenomen door Duvel Moortgat. Een deel van de operatie werd toen verplaatst naar de Duvel brouwerij in Puurs-Sint-Amands, net ten zuiden van Antwerpen. In de stadsbrouwerij kwam daardoor extra ruimte vrij voor het huidige beleveniscentrum.

In 2015 opende De Konick de nieuwe opzet van de brouwerij: een interactieve tour, meerdere bars en ruimte voor andere kleine ondernemers. Tijdens de interactieve tour leer je alles over de geschiedenis van de brouwerij, over het proces van het brouwen, het Bolleke glas en meer! Je begint de tour gelijk met een biertje en je loopt op eigen tempo door de stadsbrouwerij. De tour eindigt in de bar, waar je nog meer biertjes kan proeven!

De koninck Antwerpen

Hoe kom je er?

2. De Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie ligt in de hippe wijk 'Eilandje' en is gevestigd in het prachtige historische Noorderpershuis. De brouwerij heeft een gezellig terras, waar je in de zomer lekker kunt zitten en met een groep ook zelfs kunt BBQ'en. Binnen in het prachtige industriele pand van de brouwerij kan je ook heerlijk zitten. Ik vond de sfeer top, goede muziek, lekkere biertjes en ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd.

Het bekenste biertje van de Antwerpse Brouw Compagnie is een heel lekker blond biertje: Seefbier. De biersoort 'Seefbier' wordt al sinds de middeleeuwen gebrouwen en na een lange zoektocht wordt in 2012 Seefbier voor het eerst weer naar orgineel recept gebrouwen. Door het succes van het Seefbier wordt in 2017 een nieuwe onafhankelijke brouwerij geopend: De Antwerpse Brouw Compagnie.

Seef Bier

Hoe kom je er?

  • De Antwerpse Brouw Compagnie
  • Website: www.seef.be
  • Adres: Indiëstraat 21, 2000 Antwerpen (in de wijk eilandje)

3. Bar Paniek

Deze bar is niet alleen leuk voor bierliefhebbers, maar voor iedereen die van een goede sfeer houdt. Ik hou van cafés met een heerlijk ongedwnongen sfeer, zoals bij Bar Paniek. De bierkaart is niet enorm uitgebreid, maar er staan genoeg Belgische biertjes op de kaart voor de bierliefhebber.

Bar Paniek Antwerpen

De bar is gevestigd in een grote loods aan het water (ook in de wijk Eilandje). Er is naast een bar, in de loods ook ruimte voor kunstenaars. Er zit bijvoorbeeld een muziekstudio, een theaterzaal en een dansstudio. De bar heeft een mooie industriële look, met een interieur wat lijkt op een allegaartje van verschillende vintage stoelen, tafels en banken.

De bar heeft een groot terras aan het water, waar je kan genieten van een mooie zonsondergang. Ook de bar zelf is gedeeltelijk open, een beetje fris op koude dagen, maar perfect voor warm weer; een echte zomerbar dus!

Bar Paniek Antwerpen

Hoe kom je er?

Welkom bij Hops & Herbs!

Hier deel ik mijn liefde voor reizen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is een collectie van inspirerende verhalen, ideeën en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.