Gembersiroop / Ginger Ale Recept

Ginger syrup

Een tijdje geleden kreeg ik een zelfgemaakte gember limonade bij een super leuke breakfast bar in Utrecht, bij Froh. Zij maken zelf hun eigen limonades. In dit geval kreeg ik een limonade met een zoete gembersiroop en een soort sterkere shot gember. En wow, wat was dat lekker!

Ik ben eigeijk ook gewoon gek op alle drankjes met gember; gemberthee, ginger ale, ginger beer. Door de heerlijke limonade bij Froh was ik wel geïnspireerd om zelf eens zo'n drankje te maken. Ik had nog nooit zelf siroop of limonade gemaakt, dus dat leek me wel leuk om eens te proberen. En wat fijn is, siroop is eigeijk helemaal niet lastig om te maken. Dus hou je van gember? Dan moet je deze homemade gembersiroop echt eens proberen!

Gembersiroop

 • Bereidingstijd: 35 min bereiden, 15 min afkoelen.
 • Voor: 0.5l syrup

Gembersiroop is heel makkelijk om te maken en een perfecte basis voor een krachtige gember limonade of een fris glas ginger ale. De gembersiroop is ook een goede toevoeging aan zelfgemaakte cocktails en ijsthee.

Ginger syrup ingredients

Ingrediënten

 • 200 gr gember
 • 150 gr suiker (kristalsuiker of rietsuiker)
 • 450 ml water

Hoe maak je zelf gembersiroop?

 1. Snijd de schil van de gember en snij in stukjes.
 2. Verwarm de suiker en water en blijf roeren tot alle suiker is opgenomen.
 3. Breng het aan de kook en voeg de gember toe.
 4. Gembersiroop
 5. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan.
 6. Laat pruttelen voor 30 minuten.
 7. Laat de siroop daarn afkoelen in een ijsbad.
 8. Filter de gemberstukken met een zeef uit de siroop en giet de siroop in een gesteriliseerde fles.
Ginger syrup recipe

Hoe maak je zelf Ginger ale?

Je kan deze gembersiroop heel gemakkelijk omtoveren in een heerlijke frisse ginger ale! Giet een beetje gembersiroop in een glas en vul aan met bruisend water, munt en eventueel limoensap. Geniet ervan!

Ginger lemonade

Tips & Trivia

 • Je kan de gembersiroop voor tot wel twee weken bewaren in de koelkast. Om de siroop langer te bewaren kan je deze ook invriezen in een ijsblokjesvorm, zo heb je kant-en-klare ijsblokjes voor een heerlijk frisse limonade.
 • Hou je van de sterke gember smaak? Dan kan je ook kiezen om de gemberwortel zelf te gebruiken voor een extra spicy limonade. Je gebruikt dan de gember die je eerder uit je siroop gefilterd hebt. Pureer de gember en kook het nog eens op hoge tempratuur in water voor 5 minuten. Gebruik een theedoek of (of notenmelk zak) om de gember te filteren. Voeg een beetje van de sterkere gembersiroop toe aan je glas met zoete gembersiroop voor een extra krachtige limonade. Bewaar de sterkere gembersiroop een apart flesje, zo kan je gasten zowel een zoete als een spicy limonade of ginger ale aanbieden.

Welkom bij Hops & Herbs!

Hier deel ik mijn liefde voor reizen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is een collectie van inspirerende verhalen, ideeën en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.