Over Hops & Herbs

Op deze website deel ik mijn passie voor reizen, fotograferen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is dus niet per se een foodblog of een reisblog, maar een collectie van inspirerende verhalen, ideeën en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.

Waarom ben ik begonnen met Hops & Herbs?

Aan het einde van mijn studie begon ik steeds na te denken over wat ik nou echt leuk vind. Waar krijg ik energie van? En wat kan ik eigeijk goed? Ik ontdek graag nieuwe plekken en leer graag nieuwe dingen. Ik ben ook graag creatief: ik maak graag foto's en videos en schrijf graag teksten. Maarja, daar is niet zo veel aan zonder een doel. Dus een ding wist ik zeker, ik had zin in een nieuw creatief project: een uitlaatklep voor alle ideeën die ronddwaalden in mijn hoofd.

In Hops & Herbs kan ik alle dingen die ik leuk vind combineren: mijn liefde voor fotografie, film en shrijven en mijn liefde voor reizen, eten en bier en DIY projecten. Ook leerde ik een nieuwe skill: zonder format zelf een website bouwen in HTML.

Lekker eten • Bier • Reizen

Ik hou heel erg van lekker eten. En tegenwoordig vind ik het zelfs leuk om in de keuken te staan om te koken en te bakken. Maar een goede chef? Nee, dat ben ik niet per se. Ik ben best een luie kok en ik heb totaal geen geduld als ik trek heb. Ik ben dan ook vooral gek op snelle en makkelijke recepten. Ik hoor je denken, waarom maak je dan een website waar je recepten op deelt?

Ik vond  koken een hele tijd helemaal niet leuk. Na een lange dag, haalde ik het liefste een maaltijdsalade bij de Albert Heijn of maakte ik een snelle studentenpasta. Dat was deels omdat ik in een studentenhuis woonde, waar de keuken natuurlijk gedeeld werd en de keuken niet altijd even schoon was. Maar ook omdat eten eigeijk gewoon zag als een noodzaak, gewoon iets terugkerends elke dag, maar niets bijzonders.

Dit is wel echt veranderd de laatste jaren. Tegenwoordig kan ik me tijdens mijn onbijt al verheugen op het avondeten. Ik ben goed eten, en daardoor ook koken, veel meer gaan waarderen. Vooral mijn interesse voor basis recepten en kookprocessen groeide. Recepten waar je een paar ingredienten samenvoegt en het opeens verandert in iets compleet anders (zoals pasta en brood).

Tegenwoordig kan je in bijna al mijn hobby's een link vinden naar eten en drinken: ik vind het leuk om zelf groente en kruiden te groeien, ik ben vaak in brewpubs en biercafés te vinden en brouw soms een eigen biertje, op reis probeer ik zoveel mogelijk lokale biertjes en gerechten te proberen (en neem ik de recepten graag mee naar huis) en tegenwoordig werk ik ook nog eens als wijnboer in een wijntuin in Beverwijk.

Jasper, ik en onze kat Panto.

Volg Hops & Herbs / Contact