Thuis groente en fruit uit de supermarkt hergroeien - Deel 1 : Lente ui, paksoi en prei.

hergroeien van lente ui, paksoi en prei

Hergroei zelf restjes lente ui, paksoi en prei

Ik heb eigeijk nooit geweten hoe makkelijk het is om zelf groente uit de supermarkt te laten hergroeien. Er zitten ook veel voordelen aan, het is goedkoop, het is duurzaam en handig! De komende tijd zal ik vaker tips delen over hoe je zelf groente en fruit uit de supermarkt thuis opnieuw kan laten groeien.

Ik zal beginnen met lente ui, prei en paksoi, want deze groente zijn super gemakkelijk om zelf te hergroeien! Ze hebben namelijk alleen maar water en zoicht nodig om weer opnieuw te groeien!

Stel je maakt een lekkere salade met lente ui. Gebruik dan gewoon alles tot 20 cm van de wortels. Het onderste gedeelte plaats je dan in water en na een dag kan je al zien dat de plant gegroeid is! Ik zet de plantjes altijd in een zonnige plaats en probeer elke dag het water te verversen. Ook prei en paksoi kunnen alleen door water en zoicht al groeien, maar als je weer een echt grote plant wilt kan je deze het beste na een tijdje in de grond plaatsen.

En een tip! Wist je dit lente ui sowieso veel langer lekker blijven als je deze bewaard in water. Plaats je gekochte lente ui dus gelijk in een potje water om er langer van te kunnen genieten!

restjes paksoi hergroeien

Welkom bij Hops & Herbs!

Hier deel ik mijn liefde voor reizen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is een collectie van inspirerende verhalen, idee├źn en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.