DIY project: leuke hangende plantenpotjes van kurk

plantenpotjes van kurk

Ga je vanavond lekker aan de wijn? Vergeet dan niet om de kurk te bewaren! Kurk is een mooi natuurlijk materiaal wat je voor heel veel projecten kunt gebruiken. Zo kun je onderzetters, sleutelhangers, prikborden, stempels en nog veel meer van kurk maken. Er zijn echt ontelbare creatieve projecten, waar je die kurk uit jouw fles wijn van vanavond voor kan gebruiken.

Ik vond deze plantenpotjes zo leuk! Ze staan bijvoorbeeld super gezellig op de koelkast of een whiteboard in je thuiskantoor. Ze hebben en super mooie natuurlijke look, doordat ze van kurk gemaakt zijn en ze zijn ook nog eens super makkelijk om zelf te maken. De potjes zijn perfect voor kleine vetplantjes. Je kan ook super veel variaties maken. Je kan bijvoorbeeld de kurk wat afsnijden, zo krijg je potjes in verschillende formaten voor een leuke speelse uitstraling. Ook kan je natuurlijk met de plantjes variëren en met verschillende soorten kurken, zoals ik heb gedaan.

Dus al te meer reden om die fles wijn open te trekken vanavond en gelijk aan de slag te gaan met deze toffe magnetische plantenpotjes!

Wat heb je nodig om deze magnetische kurken plantenpotjes te maken?

 • Kurk
 • Magneettape (of smalle losse magneetjes)
 • Vetplantjes
 • Potgrond
 • Lijmpistool
 • Boor of een scherp mes

Hoe maak je de kurken plantenpotjes?

 1. Knip een stuk van de magneettape (of pak een los magneetje) en lijm op de kurk. Druk de magneet goed aan en laat de lijm goed drogen voor je verder gaat.
 2. Zodra de lijm droog is, boor je een gat, of snijd een gat, tot ongeveer halverwege in de kurk.
 3. Haal de restanten kurk uit het gat en vul het gat met potgrond.
 4. Plaats het plantje in de grond en bedek nog met wat extra aard om te zorgen dat het plantje goed vast staat.
 5. Geef het plantje een beetje water met een plantenspuit.
 6. En voilà, de plantenpotjes zijn klaar! Nu alleen nog op zoek naar een leuke plek om ze op te hangen!
DIY magnetische plantenpotjes van kurk
DIY kurken plantenpotjes

Tips & Trivia

 • Je kan natuurlijk ook staande plantenpotjes van kurk maken. Je hebt dan geen magneetjes nodig, maar misschien moet je wel de onderkant van de kurk wat bijsnijden om deze stabiel te maken.
 • Ik hou heel erg van de natuurlijke look van kurk, maar als je wat feestelijkere plantenpotjes wilt maken kan je ze natuurlijk ook van te voren verven. Ik zou dan beginnen met het verven van de potjes en daarna de rest van de stappen te volgen.

Welkom bij Hops & Herbs!

Hier deel ik mijn liefde voor reizen, lekker eten, (speciaal)bier en DIY projecten. Het is een collectie van inspirerende verhalen, ideeën en lekkere recepten die ik graag met jullie deel.